Waarover praat je aan tafel? Wie bedien je eerst en waarom? Wanneer eten we met onze handen? Hoe eet je moeilijke gerechten zoals artisjok, kreeft, fingerfood of asperges?
Ontdek het hier met onze unieke etiquettetests. Beantwoord de vragen en je krijgt onmiddelijk je score voorgeschoteld. Als je geslaagd bent, kan je ook een echt “Hospitality Creators” getuigschrift downloaden en ophangen!
0 of 20 antwoorden completed
Questions:
You must fill out this field. |
|
You must fill out this field. |
You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.
Quiz is loading…
You must sign in or sign up to start the quiz.
You must first complete the following:
0 of 20 antwoorden answered correctly
Your time:
Time has elapsed
You have reached 0 of 0 point(s), (0)
Earned Point(s): 0 of 0, (0)
0 Essay(s) Pending (Possible Point(s): 0)
Wat betekent “cocotte”?
Hoe eet men aardappelen op restaurant?
Hoe eet je fruit met een kroontje?
Hoe kiest men de wijn bij het eten?
Wat is “Umami”?
Als je niet weet welke wijn te kiezen, welke neem je dan best?
Hoe wordt de wijn geserveerd tijdens een meergangen diner?
Waarvoor zorgt de tannine in wijn?
Wat is sulfiet?
Hoe wordt wijn lekkerder vooraleer je hem serveert?
Een gekookt ei eet je nooit met….?
Vanwaar komt het gebruik om witte handschoenen te dragen als kelner/butler/dienster?
Waarom leggen oudere mensen nu nog steeds hun bestek omgekeerd op tafel?
Vanwaar stamt het gebruik ‘klinken met de glazen’?
Vanwaar komt de etiquetteregel ‘vrouwen gaan voor’?
Welke etenswaren mag je met je handen eten op restaurant?
Hoe eet je gerechten die je met je handen moet eten?
Hoe leg je je bestek weg als je klaar bent met eten?
Waarvoor gebruik je je servet?
Hoe eet je gekookte of gegrilde maïskolven?