Welkom bij de ‘Corona Etiquette Quiz’!

Sinds midden maart maken we met zijn allen één van de grootste gezondheidscrisissen ooit door: een nieuw virus dat ongemeen hard toeslaat en waar we niet altijd goed wisten / weten mee om te gaan.

Dokters, politiekers, virologen, epidemiologen, … trachten ons met verschillende maatregelen de goede richting uit te sturen om samen het virus te verslaan. Maatregelen die niet altijd even duidelijk en consequent waren en vaak weer even snel werden afgevoerd als dat ze gekomen waren. Gezien dit virus voor iedereen nieuw is, en al deze mensen zonder twijfel met goede bedoelingen ons trachten te helpen, kunnen we hier enkel maar veel begrip voor hebben. Weliswaar kregen we sinds 30 oktober een hoop duidelijkheid naar nieuwe maatregelen toe die moeten helpen de curve sterk naar beneden te brengen om ons zo snel als mogelijk uit deze tweede lockdown te leiden.

Met deze ‘Corona Etiquette Quiz’ willen we jullie graag op een leuke manier helpen om de verschillende maatregelen en de gedragingen die hierbij horen beter te leren kennen en onder de knie te krijgen.

Belangrijk:

  • Deze quiz werd opgesteld op 5 november 2020. Wij gaan ervan uit dat de gekozen maatregelen gelden tot (minstens) half december. Weliswaar zou het best kunnen dat er zaken worden aangepast en dat deze aanpassingen nog niet in de quiz verwerkt zijn.
  • Wij hebben ons gebaseerd op ‘algemene maatregelen’. Toch merken we enkele regionale verschillen en kan het zijn dat provincies, steden of andere instanties beslissen om strengere maatregelen in te voeren.

De verschillende media houden ons hier nauw van op de hoogte maar wij willen u aanraden om ook zelf op zoek te gaan naar de juiste informatie. Wanneer u de quiz doet komt u niet enkel ‘fout’ of ‘goed’ tegen maar ook een uitgebreid antwoord én de link naar de website waar wij het antwoord vandaan haalden.

Quiz etiquette is hip

Hoe goed ken jij de etiquetteregels? Hoe gedraag jij je tegenover anderen bij een eerste ontmoeting? Weet jij nog wat je moeder je geleerd heeft over tafelmanieren?

Ontdek het hier aan de hand van onze leuke quiz! Beantwoord de vragen en je krijgt onmiddellijk je score voorgeschoteld.

Quiz 1

Quiz 2

Quiz 3

Quiz 4

Quiz 5

Quiz etiquette in het buitenland

Hoe ga je om met de locals op vakantie in exotische oorden? Hoe doe je zaken in een vreemde cultuur? Hoe zorg je dat je respectvol omgaat met lokale en religieuze gebruiken? Hij krijg je meer begrip voor andere culturen?

Ontdek het hier aan de hand van onze leuke quiz!
Beantwoord de vragen en je krijgt onmiddellijk je score voorgeschoteld.

Quiz 6

Quiz 7

Quiz 8

Quiz 9

Quiz 10

Quiz moderne tafeletiquette

Waarover praat je aan tafel? Wie bedien je eerst en waarom? Wanneer eten we met onze handen? Hoe eet je moeilijke gerechten zoals artisjok, kreeft, fingerfood of asperges?

Ontdek het hier aan de hand van onze leuke quiz!
Beantwoord de vragen en je krijgt onmiddellijk je score voorgeschoteld.

Quiz 11

Quiz 12

Quiz 13

Quiz 14

Quiz 15

Heeft u interesse om eens vrijblijvend met ons te praten en ideeën uit te wisselen? Aarzel zeker niet om ons te contacteren.

Blijft u graag op de hoogte van de laatste nieuwtjes? Schrijf u in op onze nieuwsbrief dan!