PERSONALIA

Naam: Strubbe
Voornaam: Kevin
Geboren: 23 januari 1975
Nationaliteit: Belg
Burgerlijke staat: Gehuwd met Ellen de Kruijter – 2 dochters: Filou (°11/03/’10) en Kadée (°20/10/’11)
Adres: 2550 Kontich
Mobiel: +32 496 516 516
Mail: kevin@hospitality-creators.be

OPLEIDING

 • O.L.V. – Edegem: lagere school
 • Pius X – Wilrijk: secundair
 • Stella Maris – Merksem: Hotelschool, vanaf het derde jaar
 • Stella Maris – Merksem: specialisatie Onthaal & Administratie, 1995

PROFESSIONELE ERVARINGEN IN LOONDIENST

Na zijn studies Hotelschool met specialisatie Onthaal & Administratie deed Kevin verschillende ervaringen op binnen de mogelijkheden van zijn opleiding.

Brasserie Stephanie (1995 – 1997)

In deze typische brasserie (180 couverts) in Berchem werkte hij als student in de weekends en vakanties: zowel als afwasser, keukenhulp, oesterjongen en barman. Toen Kevin afstudeerde kreeg hij de kans om hier als zaalverantwoordelijke aan de slag te gaan.

Radisson Blu Astrid (1997 – 1998)

In dit trendy zakenhotel in Antwerpen werkte Kevin vanaf de pré-opening als Assistent Food & Beverage Manager met als operationele verantwoordelijkheden: restaurant Windows of Antwerp, Sammy’s bar, Café van Kessel, roomservice en ontbijten.

Skiworld / Intercomfort (1998)

Na in een zakenhotel gewerkt te hebben koos Kevin er voor om een ervaring op te doen binnen de toeristische sector. Voor dit bedrijf werkte hij een seizoen als Hotelverantwoordelijke in Oz (Frankrijk): 38 appartementen, 1 taverne/après-skibar met terras, 1 ontbijt & dinerrestaurant.

Koninklijk Paleis (1999)

Kevin kreeg de kans om de functie van persoonlijke Hofmeester (/Butler) in te vullen bij kroonprins Filip – nu Koning – zowel voor privé- als voor officiële gelegenheden.

Hilton Antwerp (1999 – 2001)

Kevin startte hier als Assistent Food & Beverage Manager. Na 3 maanden kreeg hij de kans om de functie van Food & Beverage Manager in te vullen. Verantwoordelijkheden: Restaurant Het Vijfde Seizoen, Maritime Bar, Lobby Lounge, Stewarding, Room service, Ontbijten, Minibar, Brasserie Terrace Café. Door de langdurige ziekte van de Conference & Banquetmanager nam hij gedurende een periode deze taken & verantwoordelijkheden mee over.

PROFESSIONELE ERVARINGEN OP ZELFSTANDIGE BASIS

Na deze boeiende werkervaringen besloot Kevin als zelfstandige aan de slag te gaan.

Brasserie Kwadraat (2001 – 2009)

Kevin bouwde dit vroegere clubhuis van Basf Antwerpen om tot Brasserie Kwadraat, samen met een vennoot: brasserie, seminariezalen, feestzaal, clubcafé, buitenterras, sportinfrastructuur

Restaurant The Resident (2004 – 2005)

Kevin nam in Berchem het restaurant The Resident over met de bedoeling dit mooie restaurant opnieuw leven in te blazen, 50 zitplaatsen + seminariezaal, koloniaal interieur, klassieke keuken. Een vriend/vennoot baat dit restaurant verder succesvol uit.

Bar Brasserie La Pipe (2006 – 2008)

Kevin werkte op vraag van een drankenhandelaar een concept uit voor één van hun leegstaande panden en baatte dit binnen een welomlijnde periode mee uit: tapas, nightlife, brasserie, tuinterras, bar.

Grand Café De Rooden Hoed (2012 – 2014)

Voor het oudste restaurant van Vlaanderen werkte Kevin een nieuw concept uit en baatte dit binnen een afgelijnde periode mee uit: historische kelders, Grand Café, terras, foodpairing bieren met traditionele Belgische keuken.

CuliConsulting (2005 – … heden)

Door een samenloop van omstandigheden kreeg Kevin door de jaren heen de mogelijkheid om allerhande horecaprojecten te ondersteunen. Omdat de vraag naar dit soort diensten groot was en zijn interesse vooral hier lag, startte Kevin het bedrijfje Culi Consulting op.

De projecten waren erg verschillend, hierbij enkele voorbeelden:

Ongeveer 65% van de tijd ging naar het verzorgen van opleidingen voor Horeca Forma, MEP, Securitas, Accor, ETH, Group Bruno, Zorgsector …: voornamelijk gastvrijheidstrainingen (‘customer experience’), etiquetteopleidingen en verkooptrainingen. De andere 35% van de tijd ging naar verschillende begeleidingsprojecten:

 • Kevin werkte voor een Antwerps hotel (260 kamers) een project uit voor hun zalen en F&B-afdeling, ondertussen nam hij de functie van Operations Manager op,
 • Hij organiseerde mystery visits voor bedrijven binnen en buiten de horecasector,
 • Hij werkte als interim-Directeur Food & Beverage om de F&B- outlets van het Kursaal in Oostende een nieuwe richting te geven,
 • Deed als interim-hoteldirecteur de opening en pré-opening van een wellnesshotel in Zeeland (Nederland),
 • Deed voor ABInbev de begeleiding van de Belgian Beer Cafés (bv. Amsterdam, Nederland – Sydney, Australië),
 • Werkte horecaconcepten en businessplannen uit voor bedrijven als Duvel-Moortgat, Intervest, Pinkeye en voor particulieren.

PROFESSIONELE ERVARINGEN IN LOONDIENST

Na twee jaar als consultant onder andere de catering van Pontes te hebben begeleid kreeg Kevin de mogelijkheid om een vaste betrekking binnen dit bedrijf te combineren met zijn zelfstandige activiteiten binnen Culi Consulting.

Pontes (01/09/’16 – 15/06/’19)

Pontes is een intercommunale met drie vestigingen in Antwerpen, Turnhout en Lommel, die als publieke en onafhankelijke partner in de uitvaartsector crematies, diensten, plechtigheden en rouwmaaltijden verzorgt.

Kevin begon als Food & Beverage manager voor de drie vestigingen maar groeide in juni 2017 door naar de functie van Operationeel Directeur. Vanaf november ’17 kwam daar ook de taak van Plaatsvervangend Algemeen Directeur bij.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Aansturen van de vestigingsmanagers
 • Onthaal
 • Diensten en plechtigheden
 • Catering
 • Onderhoud
 • Evenementen
 • Crematies
 • Projecten
 • Aankopen

PROFESSIONELE ERVARINGEN OP ZELFSTANDIGE BASIS

Hospitality Creators 15/06/’19 – … (heden)

Hoewel Pontes een erg fijn bedrijf is, deden diverse redenen Kevin beslissen om zich verder volledig te concentreren op Culi Consulting.

Culi Consulting bestaat al sinds 2005 maar barstte de voorbije twee jaar uit zijn voegen. Er kwamen dan ook enkele enthousiaste collega’s mee aan boord. Omdat de vragen bleven komen vanuit de meest uiteenlopende sectoren werkte Culi Consulting voor heel wat meer sectoren dan horeca & toerisme. Om die reden werd Culi Consulting in 2020 omgedoopt tot Hospitality Creators.

VRIJE TIJD

Kevin brengt zijn vrije tijd vooral graag door bij zijn gezin.

Daarnaast is hij vaak bezig met zijn passie, en dat is alles wat te maken heeft met ‘(moderne) etiquette & omgangsvormen’ en ‘gastvrijheid’ in het algemeen.

Gepubliceerde boeken

 • Eind 2006: ‘Etiquette is hip’
 • April 2009: ‘Etiquette in het buitenland’
 • December 2010: ‘Moderne tafeletiquette’
 • Momenteel werkt Kevin aan een boek rond ‘Gastvrijheid’.