Bart Van de Cloot is vandaag mee een partner binnen Hospitality Creators die professioneel gevonden heeft waar hij goed in is en vooral wat hij graag doet, namelijk het gastvrijer maken van bedrijven.

Hij combineert zijn diploma’s Hotel, arbeids- en bedrijfsorganisatie en met meer dan 20 jaar kennis en ervaring om dit te bereiken.

Koken in een restaurant fascineerde Bart al van jongsaf. Tijdens de weekends verdiende hij als tiener een centje bij in het restaurant van het dorp. Het was daar dat het horecavirus hem bij het nekvel greep. Zijn keuze voor de hotelschool in Turnhout en de daarop aansluitende opleiding hotelmanagement aan het PIVA in Antwerpen was dan ook niet minder dan logisch.

Hij werkte binnen verschillende functies, zowel als medewerker als ook als leidinggevende, binnen horeca & toerisme. Dit België maar ook met enkele buitenlandse avonturen (privé-ziekenhuis in Duitsland, opstart restaurants in Duitsland, …).

Bart richtte met twee vennoten de horecagroep Taste! op waar de functie van F&B manager invulde waardoor hij een hoop vaardigheden verder kon ontwikkelen zoals onderhandelen met leveranciers, kostenbeheersing, HR beleid, operationeel- en project management.

Voor Bart is stilstaan achteruit gaan en hij vindt het dan ook belangrijk om zichzelf constant uit te dagen en te ontwikkelen. Uit interesse verdiepte hij zich ook verder in onlinemarketing en volgde hieromtrent enkele boeiende opleidingen. Het hele onlinemarketinggebeuren beviel hem zo goed dat hij nadien zelf websites begon en te maken en ook werkte als projectcoördinator voor twee succesvolle onlinemarketingbureaus.

Weliswaar kruipt het bloed waar het niet gaan kan…

Horeca en toerisme zijn dé uitgesproken sectoren wanneer het gaat over gastvrijheid en klantvriendelijkheid en net als het aankomt op deze onderdelen van de sector voelt Bart zich als een vis in het water.

Hij besloot dan ook om zijn hart te volgen, zijn schouders mee te zetten onder Hospitality Creators om zo mee de (bedrijfs)wereld wat gastvrijer en klantvriendelijker te maken.