Isabelle Dierckx werkt sinds 1999 als beeldend therapeute in het psychiatrisch ziekenhuis Bethaniënhuis. Ze bouwde haar ervaring op in het begeleiden van mensen met een postnatale en persoonlijke problematiek, angststoornissen en depressieve symptomen. Daarnaast werkt ze als zelfstandig beeldend therapeut.

Creativiteit kenmerkt haar aanpak

Isabelle Dierckx volgde de BaNaBa-opleiding creatieve therapie aan de Arteveldehogeschool in de periode 1999 – 2001. Een tiental jaar later (2013 – 2015) volgde ze de Masteropleiding Master of Arts Therapies aan Hogeschool Zuyd in Nederland. Tijdens deze opleiding ontwikkelde ze tal van onderzoekvaardigheden waardoor haar interesse voor kwalitatief onderzoek alsmaar toenam. Dat resulteerde in de bijkomende opleiding Qualitative Research Methods in Healthcare (Antwerp Summer University) (2015).

Isabelle Dierckx munt uit in beeldende therapie

Begin 2017 startte ze ook een ambulante praktijk beeldende therapie als zelfstandig beeldend therapeute. U vindt alle informatie op deze website: www.isabelle-dierckx.be

Als freelance beeldend therapeute werkt ze voor de NGO Red Pencil. Via deze weg biedt ze sessies beeldende therapie aan bij diverse doelgroepen binnen het asielcentrum in Broechem.

Verder werkt ze als vrijwilliger binnen het JOTh huis. Dat is een huis waar kwetsbare jongeren of jongeren met emotionele problemen terechtkunnen. Maandelijks wordt hen een groepsmoment beeldende therapie aangeboden.

Gedurende haar loopbaan volgde ze diverse nationale en internationale bijscholingen, gaf ze presentaties, workshops en lezingen met als doel de verdere ontwikkelingen van het beroep te ondersteunen. Momenteel verdiept ze zich in de verdere ontwikkeling van de verwetenschappelijking en de vermaatschappelijking van het beroep.

Meer informatie leest u in het cv van Isabelle Dierckx.