Asperges eet je met je handen: etiquette op hoog niveau
Sterrenchef verbaast kijkers in ‘Mijn Pop-uprestaurant’
Goed nieuws voor wie graag met de handen eet. Bij deze mag je ook asperges toevoegen aan het lijstje yan ‘deze speel ik zonder gêne uit het vuistje naar binnen’. De Antwerpse sterrenchef Johan Segers verbaasde dinsdagavond in ‘Mijn Pop-uprestaurant’ VTM-kijkend Vlaanderen met het lesje tafeletiquette ‘dat je voor asperges heus geen bestek nodig hebt’. En de man blijkt zowaar -voor een groot stuk – gelijk te hebben.
Segers deed de uitspraak toen hij in de Antwerpse zaak Twenty-Two een bord met kippenlevertjes, gandaham en asperges voorgeschoteld kreeg. ‘Er zijn weinig mensen die het durven of weten, maar asperges eet je eigenlijk met de handen’, luidde het, waarna hij prompt een exemplaar tussen de vingers nam. Bij zijn volgende restaurantbezoek in Gent, deed hij het nog eens over. Met asperges à la flamande nota bene. ‘Hier is het wel wat opletten met die boter en dat ei, maar ook dan hoef je je heus niet te schamen om geen mes en vork te gebruiken. Elk deftig restaurant geeft je een servet. En als dat vuil is, vraag toch gewoon een nieuw?
