Asperges eet je met je handen: etiquette op hoog niveau

Sterrenchef verbaast kijkers in ‘Mijn Pop-uprestaurant’

Goed nieuws voor wie graag met de handen eet. Bij deze mag je ook asperges toevoegen aan het lijstje yan ‘deze speel ik zonder gêne uit het vuistje naar binnen’. De Antwerpse sterrenchef Johan Segers verbaasde dins­dagavond in ‘Mijn Pop-uprestaurant’ VTM-kijkend Vlaande­ren met het lesje tafel­etiquette ‘dat je voor asperges heus geen bestek nodig hebt’. En de man blijkt zowaar -voor een groot stuk – gelijk te hebben.

Segers deed de uitspraak toen hij in de Antwerpse zaak Twen­ty-Two een bord met kippen­levertjes, gandaham en asper­ges voorgeschoteld kreeg. ‘Er zijn weinig mensen die het dur­ven of weten, maar asperges eet je eigenlijk met de handen’, luidde het, waarna hij prompt een exemplaar tussen de vin­gers nam. Bij zijn volgende res­taurantbezoek in Gent, deed hij het nog eens over. Met asperges à la flamande nota bene. ‘Hier is het wel wat opletten met die boter en dat ei, maar ook dan hoef je je heus niet te schamen om geen mes en vork te gebrui­ken. Elk deftig restaurant geeft je een servet. En als dat vuil is, vraag toch gewoon een nieuw?