Etiquette en omgangsvormen nu? Doe de Corona Etiquette Quiz!

We hoeven het je niet te vertellen. Sinds maart worden we hard getroffen door een koppig virus dat begint met de letter C. Op korte tijd hebben de coronaregels ons gedrag, etiquette en omgangsvormen opmerkelijk veranderd. Samen met het Hospitality Creators-team werkte Kevin Strubbe zijn eigen Corona Etiquette Quiz uit. Met deze speels opgevatte quiz krijg je de verschillende coronamaatregelen al spelend onder de knie.

Corona Etiquette Quiz geboren uit sociaal engagement

We geven het grif toe. Aan deze Corona Etiquette Quiz verdienen we geen enkele eurocent, maar daar is het ons ook niet om te doen. Wat we er wel mee willen bereiken? We willen ons steentje bijdragen om de soms moeilijke en nagenoeg onbegrijpelijke coronaregels op een correcte manier tot bij de juiste doelgroepen te krijgen.

Speels opvoeden dus, etiquette en omgangsvormen op een ludieke manier uitleggen en de regels er zeker niet bruusk inrammen. En zeg nu zelf, bestaat er een betere manier dan een Corona Etiquette Quiz om zoiets te bereiken?

Leuke quizvragen tonen de weg uit de tweede lockdown

In de voorbije maanden zagen we heel wat maatregelen de revue passeren. Helaas waren ze niet altijd even duidelijk en vaak werden ze al na een week vervangen door andere. Op 30 oktober kregen we eindelijk een duidelijk overzicht van maatregelen die zouden gelden tot half december. Het doel was eenduidig: de curve sterk naar beneden krijgen en ons zo snel mogelijk uit de tweede lockdown halen.

Via leuke quizvragen over etiquette en omgangsvormen in coronatijd dragen we ons steentje bij om de mensen op een leuke manier bij te brengen waar ze zoal op moeten letten. We focussen zowel op bedrijven, scholen, telewerkers, huismoeders, ouders, opa’s en oma’s…. Met andere woorden, we richten ons op iedereen die gezond wil blijven en dat ook anderen toewenst.

Laagdrempelig de kennis over corona verhogen

De Corona Etiquette Quiz gaat heel wat breder dan ‘de etiquetteregels’. We halen niet alleen de corona-afspraken aan, maar belichten zowat alles wat met etiquette en omgangsvormen in het algemeen te maken heeft. In vier verschillende quizzen.

Je wilt een aantal voorbeeldvragen?

  • Jij en je partner wandelen voorbij een bakker en beenhouwer. Jullie willen elk één van de winkels binnen om inkopen te doen. Het is verplicht om in de winkels een mondmasker aan te doen, maar je partner heeft er geen bij. Wat doe je?
  • Mag je huishoudhulp nog komen werken? Ja of neen?
  • Samen met je gezin wil je er toch even tussenuit. Je beslist een hotel te boeken aan de zee. Kan dat?

Elke vraag wordt gevolgd door een aantal mogelijke antwoorden in de vorm van multiple choice. Denk je dat een bepaalde antwoord goed is, dan vink je dat aan. Onmiddellijk erna kom je niet alleen te weten of je goed of fout hebt geantwoord. Je krijgt er ook meteen de correcte uitleg bij, vaak met een link naar de webpagina van officiële instanties waar we de informatie hebben gehaald.

In onze uitleg hebben we rekening gehouden met de geldende regels op datum van 5 november, de dag waarop we de quiz lanceerden. We gaan ervan uit dat die regels toch een aantal weken hetzelfde blijven. Veranderen ze, dan vind je die wijzigingen ook op die officiële sites terug.

Samenwerken aan etiquette en omgangsvormen

Samen is het cruciale woord hier. Want:

  • als iedereen dezelfde regels altijd herhaalt – als het even kan op een leuke manier,
  • en de mensen de regels blijven volgen en respecteren,
  • dan zijn we er binnen de kortste tijd weer bovenop.

Inderdaad, dan draaien de economie en het bedrijfsleven weer naar behoren, en dat is positief voor werkelijk iedereen.

Onze tip? Speel nu de Corona Etiquette Quiz!

 

Ook geïnteresseerd in 5 gratis tips om je klantentevredenheid de hoogte in te krijgen?