Eerste hulp bij feestdilemma’s

Tante Irma begint tijdens het eten over haar slokdarmoperatie, de bomma geeft weer badzout cadeau en nonkel Frans wordt hand­tastelijk als hij zat is. Hoe overleef je de feestdagen?

Kevin Strub­be, in een vorig leven maître d’hotel van prins Filip, schreef een boek met etiquettetips die je uit elke netelige situatie redden. Wij graaiden in de eigen feestdilemma’s en zochten bij Kevin Strubbe het antwoord.

  • Ik heb de perfecte wijn voor bij alle gerechten gekocht. maar heel wat vrienden gaan een fles wijn (soms een geodkope uit de nachtwinkel) meebrengen als cadeau. Is het onbeleefd om hun flessen niet open te doen?
    Nee. laat die flessen die je cadeau knijgt gewoon staan en schenk je eigen zorgvuldig gekozen wijn. Als je badparels krijgt,  ga je toch ook niet meteen het bad laten vollopen. de
    parel, erin gooien en er met je vrienden samen in zitten?
  • Ik heb een nieuw lief en ga voor de eerste keer zijn / haar hele familie ontmoeten tijdens het kerstdiner. Help! Wat zeg ik? Tegen wie?
    Eigenlijk is dat niet zo moeilijk. Het gesprekonderwerp hangt namelijk aan je arm: je nieuwe lief. Vertle hoe je elkaar hebt leren kennen, want dat wil iedereen weten..
kevin strubbe 15 feestdillemas