Disconnect – Reconnect, make room for the good vibes

Het is niet anders. De voorbije crisis heeft voor een serieuze vertrouwenscrisis gezorgd.  Intern uiteraard, wat staat er ons nog allemaal te wachten en kunnen we dit aan als bedrijf? Maar ook extern. Gaan onze klanten ons nog vertrouwen? Zijn we goed bezig? En hoe doen onze concurrenten het?

Wij willen allemaal weer aan het werk, maar het lijkt erop alsof we wat onhandig geworden zijn. Wat mag wel, wat mag niet? Hoe ga je om met knuffelcollega’s en smetvrees-medewerkers? En hoe ga je alles oplossen met je klanten?

Ieder van ons stelt zich die vragen. Wij zijn overtuigd dat het echt niet alleen gaat over procedures, en regeltjes. Het gaat ook niet over een veiligheidsgevoel alleen.

Werken na Covid19

In onze sector gaat het over gastvrijheid. Het gevoel dat je elkaar kunt vertrouwen. Heel onze sector zoekt opnieuw aansluiting met de ‘positive vibes’, hoe moeilijk dat ook is. Want het is moeilijk. Een complex verhaal. Het gaat echt niet alleen over de relatie tussen het bedrijf en de klanten.  Het gaat ook over hoe we ons onder elkaar terug als team kunnen gedragen.

De regeltjes vormen een kader, en ze zorgen ook voor irritatie, want de ene is er beter in dan de andere. Met het respecteren van de regeltjes alleen, ga je niet dat enthousiasme van vroeger terugvinden. Die regeltjes naleven en erop toezien dat iedereen dat doet, zorgt voor nervositeit en passiviteit. ‘Als ik niks doe, doe ik ook niks verkeerd!’ Toch wel dus!

Vertrouwen en aanpakken

Probeer dat te vermijden en zorg dat je team elkaar vertrouwt en sterker nog, dat ze elkaar verder coachen. De positieve attitude die daarvan uitgaat, is ontzettend sterk en zal ook overslaan op je klanten.

Na de disconnect van de laatste maanden is het nu tijd om te reconnecten. En wij kunnen jullie daarbij helpen. De groepsdynamiek die je tussen je medewerkers ontwikkelt is superbelangrijk en een wissel op je toekomstig succes.

Hoe werken we met de nieuwe realiteit?

Afstand houden betekent niet dat we afstandelijk zijn. Hygiëne betekent niet dat we de boel steriel maken in de sfeer.  De eerste die daarvan overtuigd en doordrongen moet worden zijn jullie medewerkers. En wij gaan daar graag mee aan de slag.

Op een informele manier, gebaseerd op moderne inzichten, herstellen we het vertrouwen binnen het team. We gaan aan de slag in groepjes van 10, om het overzichtelijk te maken, en we smeden opnieuw een team uit jullie mensen. Een team dat in staat is om vol vertrouwen de toekomst aan te pakken.

Vertrouwen, samenwerking en duidelijkheid in je bedrijf, voor je de buitenwereld weer aanpakt.

Wil je er meer over weten, neem dan contact op met één van onze coachen, die heel graag uitlegt wat we in anderhalve dag zullen bereiken. Het aanpakken start hier.

re-connect